Optični čitalec Fujitsu Fi-7260

Optična čitalca fi-7160 in fi-7260 sta najboljša izbira za uporabo v pisarniškem okolju...

pdfTehnične specifikacije Fi-7260

Opis

Skupinska optična čitalca Fujitsu fi-7160 in fi-7260 sta idealna za manjša ali srednje velika podjetja, ki dokumente arhivirajo ali obdelajo s programom OCR, potrebujejo dodatek sistemu za obdelavo dokumentov ali zagotovijo tekoče delo za posameznika ali skupino uporabnikov. Ti dve napravi sta med najhitrejšimi in najkompaktnejšimi v svojem razredu z dvostransko obdelavo do 120 slik ali 80 strani v črnobeli ali barvnoi tehniki pri 200 ali 300 dpi.

Optični čitalec Fujitsu fi-7160 na mizi zaseda prostor 160 x 300 mm (G x Š), model fi-7260 meri 560 x 300 mm (G x Š) in tako ne porabljata veliko prostora. Samodejni podajalnik papirja (ADF) ima kapaciteto 80 listov in je narejen tako, da ga lahko uporabnik sproti dopolnjuje s papirji različnih velikosti in teže. Na ta način delo poteka zelo hitro in brez zastojev. Model fi-7260 ima dodan še modul za plosko obdelavo originalov.

Odlično polnjenje papirja je dejstvo, da imata ta modela najnaprednejšo tehnologijo separacije papirja v svojem razredu. Aparata sta čitalnika za skupinsko delo z izjemno zanesljivim sistemom za dodajanje in tako lahko uporabite še različnejše dokumente po teži. Še več, ADF lahko obdela dokument do dolžine 3 m in je dovolj robusten, da lahko vložite reliefne kartice do debeline 1,4 mm (ležeče in pokončno).

Prednost "Multifeed Detection" je enostavno kombinirana s funkcijo "Intelligent Multifeed" in uporabniku se ni treba bati za nenamerno dvojno zajemanje listov, ker se sproži alarm za napačno zajemanje in istočasno je omogočeno zaznavanje dvojnih listov.
Aparata fi-7160 in fi-7260 sta prva čitalnika v svojem razredu, ki ponujata odlično integrirano samodejno funkcijo za slikovnih obdelavo dokumentov, kot je auto color, samodejno določanje velikosti, poravnava itd
Model fi-7160 lahko opremite tudi s tiskalnikom (fi-718PR) ia tako lahko na hrbtno stran obdelanih dokumentov natisnete datum ali druge pomembne informacije

Programska oprema PAPER STREAM
Vsi optični čitalniki FUJITSU so po novem opremljeni z najsodobnejšo programsko opremo za zajem in obdelavo dokumentov PaperStream IP. PaperStream IP je nov tip gonilnika za serijo fi serijo optičnih čitalcev ki je zasnovan v povezavi z TWAIN / ISIS gonilniki. S pomočjo novih gonilnikov lahko uporabnik zelo enostavno nastavi parametre za posamezno skenirno postajo. PaperStream IP poskrbi za samodejno korekcijo zajetih slik in omogoči nemotene uporabo v različnih aplikacijah. Z uporabo Paper stream IP zagotovimo brezkompromisno kvsliteto zajetih slik,še posebej v primeru uporabe v procesih OCR!


PaperStream Capture – programska oprema za optimizacijo zajema dokumentov. PaperStream Capture je aplikacija za skeniranje in upravljanje skeniranih podatkov z uporabo optičnih čitalcev FUJITSU fi serije. Predstavlja uporabniku prijazen vmesnik za nastavitev postopkov in skenirnih procesov. V povezavi z Paper stream IP predstavlja izredno močno orodje za pripravo elektronskih materialov za nadaljno uporabo.

 

Osnovni podatki Fujitsu skenerja fi-7260:Tip skenerja:

 • FB (Flatbed) in ADF (Automatic Document Feeder)
 • Hitrost skeniranja: 60 listov/min oz. 120 strani/min (črno-belo, barvno); Ploskovna enota: 1,7 s
 • Najboljša ločljivost: 600 dpi
 • Senzor za slike: Barvni CCD (Charge coupled device) x3
 • Velikost dokumenta: ADF: od min (manjši kot A8) 51 mm x 54 mm, do max (A4) 216 mm x 356 mm
 • Skeniranje dolgih dokumentov: do max 5.588 mm
 • Ploskovna enota: do max 216 x 297 mm
 • Pričakovana količina skeniranje na dan: do 4.000 listov
 • Zaznavanje podajanja več listov hkrati: ultrazvočni senzor, senzor za zaznavanja papirja
 • Debelina dokumentov: 27- 413 g/m², A8: 127- 209 g/m², 1,4mm ali manj za plastične kartice
 • Vmesnik: USB 3.0 / USB 2.0

 

Priložena programska oprema:

 • PaperStream IP (TWAIN/ISIS) image enhancement solution
 • PaperStream Capture Batch Scanning Application
 • ScanSnap Manager for fi Series,
 • Scanner Central Admin, USB 3.0

 

 

 

 

Kako deluje PaperStream